Planiranje za izradu web stranice je ključno

U prošloj blog objavi smo objavili "8 tajni za uspješnu izradu web stranica za mala i srednja poduzeća" te smo obećali da ćemo objasniti svaku točku posebno. Danas ćemo objasniti "Planiranje za izradu web stranice je ključno" Kada govorimo o izradi web stranica za mala i srednja poduzeća, planiranje je ključni korak u procesu izrade. Bez dobro osmišljenog plana, vaša web stranica može biti neuspješna u postizanju vaših poslovnih ciljeva.

Stoga, prije nego što započnete s izradom svoje web stranice, važno je razmisliti o sljedećim faktorima:

 1. Što želite postići svojom web stranicom?
  Jasno definiranje ciljeva je ključno za uspješnost vaše web stranice. Želite li povećati prodaju, stvoriti novu bazu klijenata ili pružiti korisne informacije o vašim proizvodima ili uslugama? Razmislite o svom poslovnom modelu i odaberite ciljeve koji će vam pomoći u postizanju vaših poslovnih ciljeva.

 2. Tko su vaši klijenti?
  Važno je znati kome se obraćate, jer će to utjecati na izgled i funkcionalnost vaše web stranice. Razmislite o tome kakve su potrebe i preferencije vaših ciljnih klijenata. Na primjer, ako su vaši klijenti mlađe generacije, vaša web stranica bi trebala biti moderna i mobilno optimizirana.

 3. Što vaši klijenti očekuju od vas?
  Kada znate tko su vaši klijenti, važno je razmisliti o tome što oni očekuju od vaše web stranice. Vaša web stranica bi trebala biti intuitivna, lako navigabilna i imati korisne informacije o vašim proizvodima ili uslugama. Također, trebali biste razmisliti o tome kako vaša web stranica može pomoći vašim klijentima u rješavanju njihovih problema.

 4. Kako se želite predstaviti online?
  Vaša web stranica je vaša online prisutnost i predstavlja vaš brend. Stoga je važno razmisliti o tome kako želite predstaviti svoje poslovanje online. Vaša web stranica bi trebala odražavati vašu poslovnu kulturu i vrijednosti, te privući vaše ciljne klijente.

 5. Koje su ključne značajke vaše web stranice?
  Ovisno o vašim poslovnim ciljevima i ciljnoj publici, trebali biste odabrati značajke koje će biti najkorisnije vašim klijentima. Na primjer, ako imate e-trgovinu, vaša web stranica bi trebala imati korisničke račune, siguran sustav plaćanja i mogućnost pregledavanja proizvoda.

 6. Kako će se vaša web stranica integrirati s drugim marketinškim aktivnostima?
  Vaša web stranica bi trebala biti jedan od alata u vašoj marketinškoj strategiji. Razmislite o tome kako će se vaša web stranica integrirati s drugim marketinškim aktivnostima, kao što su društvene mreže, e-pošta, SEO (optimizacija tražilica) i PPC (plaćeno oglašavanje po kliku).

 7. Kako ćete pratiti uspjeh vaše web stranice?
  Važno je pratiti uspjeh vaše web stranice kako biste znali jesu li vaši ciljevi ostvareni. Postavite jasne metrike koje ćete pratiti, poput broja posjetitelja, stope konverzije, vremena provedenog na stranici i drugih relevantnih metrika.

 8. Kako ćete održavati svoju web stranicu?
  Web stranice zahtijevaju održavanje i nadogradnju kako bi ostale funkcionalne i sigurne. Razmislite o tome tko će biti zadužen za održavanje i ažuriranje vaše web stranice te kako ćete osigurati da vaša web stranica ostane u dobrom stanju.

Kada imate jasan plan za vašu web stranicu, to će vam pomoći u postavljanju smjernica za daljnje korake u izradi web stranice. Također će vam pomoći uštedjeti vrijeme pripremanja sadržaja za vašu novu Internet stranicu. Ako ste sigurni u vaše ciljeve i smjernice, lakše ćete moći surađivati ​​s web dizajnerima i razvojnim timovima kako biste zajednički ostvarili svoje ciljeve. Uz dobro planiranje, vaša web stranica će biti učinkovit alat za privlačenje novih klijenata i ostvarenje vaših poslovnih ciljeva.


Slobodno nas kontaktirajte ukoliko imate dodatnih pitanja ili vam je potrebna ponuda za izradu web stranice ili izradu web shopa!


Korišteni pojmovi:

*Izrada web stranica
*Planiranje web dizajna
*Ključne riječi
*SEO