Izrada web shopa (eCommerce)

Izrada web trgovine, poznate i kao web shop, predstavlja složen proces koji zahtijeva pažljiv pristup kako bi se osigurali najoptimalniji rezultati u prodaji, a istovremeno da bi se izbjegli nepotrebni troškovi. Izrada web trgovine ne samo da olakšava prodaju vaših proizvoda, nego otvara mogućnost da poslovanje bude dostupno široj publici.

Prije nego što se krene u proces izrade web trgovine, važno je razmotriti sve mogućnosti i utvrditi koje proizvode želite prodavati, koliko proizvoda planirate imati u ponudi, koju vrstu dizajna i funkcionalnosti očekujete od web trgovine,  koja će CMS platforma biti najbolja za vaše potrebe. Takve odluke nije lako donjeti ako niste upućeni.

Zato je bez obzira na broj proizvoda u vašem asortimanu, ključno je imati profesionalan tim koji će se pobrinuti da vaša investicija ne propadne. Kvalitetan tim stručnjaka za web dizajn i razvoj, marketing i SEO (optimizacija za tražilice) pobrinut će se da vaša web trgovina bude funkcionalna, estetski privlačna i dostupna široj publici.

Prilagođeni dizajn web trgovine je ključan za uspjeh u online prodaji. Fokusiranje na zahtjeve i potrebe korisnika te izrada dizajna koji ih privlači i usmjerava ka kupnji je bitan faktor u razvoju web trgovine. Prilagođeni dizajn može uključivati korištenje specijalnih boja i fontova, optimizaciju slika, pregledno organiziranje proizvoda, jednostavan process naplati te integraciju različitih plaćanja i dostavnih usluga.

CMS platforme poput WooCommerce, Magento, Shopify i BigCommerce nude razne mogućnosti za izradu web trgovina. Svaka platforma ima svoje prednosti i nedostatke, stoga je bitno pronaći onu koja će najbolje odgovarati vašim specifičnim potrebama. Na primjer, WooCommerce je popularna platforma za manje web trgovine, dok Shopify nudi razne funkcionalnosti za brzu i jednostavnu izradu web trgovine.

SEO (optimizacija za tražilice) je bitan aspekt izrade web trgovine, jer će to utjecati na vidljivost vaše trgovine na tražilicama poput Google-a. Kvalitetan SEO rad uključuje ključne riječi, optimizaciju naslova stranice, slika i opisa proizvoda, kao i optimizaciju brzine učitavanja web stranica. Cilj je osigurati da vaša web trgovina bude što bolje pozicionirana na tražilicama, što će povećati promet i privući nove kupce. Također, važno je imati u vidu da SEO zahtijeva kontinuirani rad i održavanje, kako bi se vaša web trgovina zadržala visoko na rezultatima pretrage.

Nakon što se web trgovina izradi, potrebno je i uložiti napor u marketing kako bi se privukli kupci. Online marketing, kao što su plaćene reklame na društvenim mrežama, Google oglašavanje, email marketing i druge taktike, mogu pomoći u promociji web trgovine i povećanju prodaje.

Kao što vidimo, izrada web trgovine zahtijeva puno pažnje, vremena i sredstava. Međutim, ulaganje u web trgovinu može imati dugoročne prednosti za vaše poslovanje. Kada se trgovina izradi pravilno, može se povećati prodaja, dobiti nove kupce te osigurati veća prisutnost na tržištu.

U Alba marketingu, pristupamo izradi web trgovine s velikom pažnjom i prilagođavamo je individualnim potrebama i željama klijenata, kako bi se osigurao najbolji mogući rezultat. Naši stručnjaci za web dizajn i razvoj, marketing i SEO stoje na raspolaganju za pomoć u izradi web trgovine koja će osigurati rast vašeg poslovanja. Sigurni u rezultate slobodno nas kontaktirajte.

 

 

Za one koji žele znati više

  1. Internet stranicu CMS* (web stranicu)
  2. Internet trgovinu (web shop* ili e-commerce)
  3. Internet portal
  4. Izrada web stranica za članstvo (Life Coach*, Business coach*, Fitness coach*
...

Nakon iscrpnog testiranja u QA fazi, administrator sustava preuzima novu web stranicu i provodi se još jedan test kako bi se osiguralo da nova prilagođena web stranica radi ispravno upravo onako kako je dizajnerski

...

Posljednje s bloga

Mobilna optimizacija: Ključni korak u izradi web strani...

U današnjem digitalnom dobu, sve veći broj ljudi koristi mobilne uređaje za pristup internetu. Stoga, mobilna...

Sadržaj je kralj? Izrada web stranica i web shopova

Kada je riječ o izradi web stranica i web shopova za mala i srednja poduzeća, često se čuje izreka "Sadržaj je...

Izrada web stranica za MSP: Kako poznavanje ciljne publ...

Izrada web stranica za mala i srednja poduzeća predstavlja izazov koji zahtijeva poznavanje ciljne publike i n...

Planiranje za izradu web stranice je ključno

U prošloj blog objavi smo objavili "8 tajni za uspješnu izradu web stranica za mala i srednja poduzeća" te smo...

8 tajni za uspješnu izradu web stranica za mala i sredn...

Izrada web stranica može se činiti kao strašan zadatak za mala i srednja poduzeća. Međutim, vaša web stranica...

Trendovi digitalnog oglašavanja u 2023. godini

U današnjem digitalnom svijetu, društvene mreže su postale ključna platforma za komunikaciju i oglašavanje. Pr...

11 načina kako rangirati svoju web stranicu na prvoj st...

Iako smo na temu optimizacije web stranice za tražilice već nekoliko puta pisali, tehnike i tehnologije se sta...

10 vrućih web dizajn trendova kako bi dominirali u 2021...

Što nam donosi 2021. kad je u pitanju web dizajn i izrada web stranica i web shopova?! Kako nam se bliži kraj...

15 SEO savjeta za web stranice

Bilo da pokrećete novi posao ili uvodite novu liniju proizvoda, izrađujete web stranicu za vašu online prisutn...

Imate li dodatnih pitanja ili trebate neobvezujuću ponudu