Savjeti i trikovi u web dizajnu, marketingu i grafičkom dizajnu

Izravne poruke Instagrama na Internet preglednicima na stolnim računalima

Instagram konačno donosi izravne poruke na web preglednicima na stolnim računalima. Počevši od danas,"mali postotak" globalnih korisnika platforme moći će pristupiti svojim DM-ovima s Instagramove web stranice, što bi trebalo biti korisno za tvrtke, influencere i sve ostale koji šalju mnogo DM-ova, a istovremeno će pomoći zaokružiti iskustvo aplikacije na različitim uređajima.

Današnje uvođenje je samo testna faza, a više detalja o potencijalnom širokom uvođenju će doći u budućnosti.
Mali postotak korisnika Instagrama već ima pristup izravnim porukama (Direct Messages) od siječnja ove godine, kada je počelo testiranje te značajke. Sudeći po povećanom broju reakcija na Twitteru, čini se kako u zadnje vrijeme postaje dostupna sve većem broju korisnika. Službeno još nije dostupna svima, ali u Instagramu kažu kako rade na tome.

U Facebooku, u čijem je Instagram vlasništvu, tijekom prošle godine su uveli niz promjena kako bi stavili veći naglasak na razmjenu privatnih poruka između članova obitelji.

Krajem 2019. godine pokrenuta je zasebna aplikacija Threads, koja korisnicima Instagrama omogućuje razmjenu poruka i fotografija s osobama koje su na popisu bliskih prijatelja (Close Friends), a koju su aktivisti za zaštitu privatnosti dočekali na nož. Prošlog tjedna Facebook je predstavio desktop izdanje svoje aplikacije za brbljanje Messenger.

Ukoliko imate mogućnost, tada ćete vidjeti ikonu u gornjem desnom kutu na vašem Internet pregledniku kada posjetite instagram.com

Ukoliko ju vidite, tada možete čitati, odgovarati dijeliti fotografije i pokretati nove razgovore.

Imate li dodatnih pitanja ili trebate neobvezujuću ponudu