Savjeti i trikovi u web dizajnu, marketingu i grafičkom dizajnu

Kako postići korist od Internet stranice?

Prvo: Dosta se često događa da vlasnici svojih Internet stranica ne ažuriraju podatke a to je jako loše ne samo za samu Internet stranicu, već i za njihovo poslovanje, jer kao što smo već rekli, Internet stranica su prva vrata vašeg poslovanja. Zamislite situaciju da uđete u trgovinu sa odjećom i da u toj trgovini nisu izmijenili asortiman već mjesecima i godinama. Jasno Vam je da na taj način gubite korisnike, potencijalne kupce, partnere itd.

Bez obzira kako stranica izgleda, nemojte ju ostaviti da živi sama za sebe. Sama se neće isplatiti niti će postići Vaš željeni cilj.

Drugo: Sam izgled Internet stranice je važan, ali ne toliko iz samih estetskih razloga, koliko je važno da se posjetitelj lako snađe na njima kako bi što prije dobio potrebne informacije zbog kojih je i došao. Ovaj dio može dobro pomoći u rangiranju vaših stranica na tražilicama.

Treće: Stranice moraju biti optimizirane za tražilice. Danas bez ove radnje, vaše stranice nemaju nikakve koristi ili barem ne onoliko koliko očekujete od njih. Rijetki su stvarni znalci SEO (search engine optimization = optimizacija stranica za tražilice). Bez ovog posla vaše će stranice biti samo jedna u moru drugih Internet stranica, osim ako se ne radi o stvarno originalnom proizvodu, usluzi.
Ukoliko se bude pridržavali ovakvih činjenica, vaša stranica će vam donijeti željeni profit odn. novac, a u većini slučajeva to je njezin cilj.

Četvrto: Stranice bi trebali oglašavati, kao što oglašavate i sve druge svoje proizvode ili usluge. Nije nužno da to oglašavanje mora biti skupo da bi bilo isplativo.

Internet oglašavanje je itekako važno za postizanje bolje i brže poslovanje. Društvene mreže su tu izuzetno popularne i dobar način kako ostvariti ciljeve, ali i ostali načini pa tako možemo navesti Google AdWords, Facebook kampanje, reklamiranje putem drugih Internet portala, slanje E-mail-ova, Newsletter itd. 

Još par činjenica vezanih za Internet ?

Važno je reći da Internet ne sputava, da nije ničija privilegija, da pruža mogućnost eksponiranja, da pomaže u pronalaženju potrebne informacije, da proširuje znanje i poglede, ali i da zarobljava, da ugrožava privatnost, da omogućava razne zlouporabe na materijalnom, duhovnom, moralnom, etičnom polju.
S tim se činjenicama treba suočiti i koristiti samo dobre strane Interneta, a boriti se, koliko je to moguće, protiv svake zlouporabe Interneta i promovirati njegove dobre strane i njegovu korisnost. Rezime ovog kratkog osvrta je i u tome, da je Internet s društvenog i gospodarskog aspekta apsolutno pozitivna pojava, uz primjedbu da se u Hrvatskoj ni približno ne koristi koliko bi bilo potrebno te da bi svi relevantni čimbenici koji su odgovorni za svekoliki razvoj i napredak, trebali uložiti dodatni napor za popularizaciju Interneta.
Pozitivni trendovi u stvaranju uvjeta za masovno korištenje interneta ogledaju se u novom pristupu Vlade Republike Hrvatske, kroz donošenje dokumenta "Operativni plan provedbe programa e-Hrvatska" kojim se akcentira daljnji razvoj infrastrukture, poticanje inovativnosti i istraživanja u domeni primjene Interneta te društvena primjena interneta na području od općeg interesa građana. Kompletan dokument se može pogledati na stranici e-hrvatska.hr

 

Imate li dodatnih pitanja ili trebate neobvezujuću ponudu